Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια απο τον Άκη!

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Μια συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

  • 20 σπαράγγια φρέσκα
  • 5 αυγά μέτρια
  • 180 γρ. γάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κομμάτι ζαμπόν
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς μια αποσπώμενη φόρμα 20 εκ.
  • Σπάμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και με ένα πίλερ καθαρίζουμε το υπόλοιπο κοτσανάκι τους.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και με τη βοήθεια ενός σύρματος  χειρός τα χτυπάμε  ελαφρώς. Προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και 12 από τα σπαράγγια.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 1 εκ. και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα μέσα στη φόρμα.
  • Στολίζουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια από πάνω και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει σε μια σχάρα και σερβίρουμε.

Πηγη: akispetretzikis

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.