Backstage24.gr
Γεύσεις

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια απο τον Άκη!

Μια συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

  • 20 σπαράγγια φρέσκα
  • 5 αυγά μέτρια
  • 180 γρ. γάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κομμάτι ζαμπόν
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς μια αποσπώμενη φόρμα 20 εκ.
  • Σπάμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και με ένα πίλερ καθαρίζουμε το υπόλοιπο κοτσανάκι τους.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και με τη βοήθεια ενός σύρματος  χειρός τα χτυπάμε  ελαφρώς. Προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και 12 από τα σπαράγγια.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 1 εκ. και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα μέσα στη φόρμα.
  • Στολίζουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια από πάνω και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει σε μια σχάρα και σερβίρουμε.

Πηγη: akispetretzikis

Related posts

Φανταστικές αλμυρές κρέπες στον φούρνο

Γιάννης Μαυρίδης

Οι πιο δημοφιλείς συνταγές του 2015 είναι… – (φωτο)

Αναστάσης Δαφνής

Σαλάτα panzanella

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live