Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ελπίδα

15 φεβρουαρίου.

Μια μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά κατά του παιδικού καρκίνου.

Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά(ICCCPO) πήρε τη πρωτοβουλία να γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου στης 15 Φεβρουαρίου για να μπορεί να ενημερώσει τον κόσμο για τις παιδικές νεοπλασίες.

Στη χώρα μας,300 παιδιά περίπου, προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο με ποιο κοινό τη λευχαιμία ενώ 250.000 παιδιά παγκοσμίως πάσχουν από διάφορες μορφές.Το 80% των παιδιών που προσβάλλονται από την ασθένεια ανήκουν σε χώρες που τα εισοδήματα είναι χαμηλά και ο τρόπος ζωής είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Το 70% από αυτά θεραπεύεται,αφού υπάρχουν τα κατάλληλα φάρμακα και επιστήμονες που πολεμούν ενάντια σε αυτό.

Ο  Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα» αναφέρει πως:«Ο καρκίνος στο παιδί δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Δεν σημαίνει θάνατο. Είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού, νόσος που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη, εξειδικευμένη θεραπεία.»Και επισημαίνει πως για τον παιδικό καρκίνο δεν υπάρχει πρόληψη.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται αρκετοί σύλλογοι όπως η «Ελπίδα» η «Φλόγα» και η «Λάμψη».

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: