Παίζει ρόλο το ύψος στον έρωτα;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Σχέσεις & Σεξ

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ύψος και σχέσεις

Μέσα στους πολλούς παράγοντες που παίζουν ρόλο σε μια σχέση, οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Rice και North Texas υποστηρίζουν ότι υπάρχει και ένας ακόμη: το ύψος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό ισχύει τουλάχιστον για την πλευρά των γυναικών, καθώς ένας ψηλός σύντροφος τις κάνει να νιώθουν πιο θηλυκές και προστατευμένες.
Από την άλλη, οι άντρες δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το ύψος της συντρόφου τους.

«Η θεωρία της εξελικτικής ψυχολογίας υποστηρίζει ότι η ‘ομοιότητα αποτελεί το συντριπτικό κανόνα στις ανθρώπινες σχέσεις’. Ωστόσο, η δική μας έρευνα έδειξε ότι σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος, η ομοιότητα δεν είναι ο κυρίαρχος κανόνας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις γυναίκες»

είπε μιλώντας στη Daily Mail ο καθηγητής κοινωνιολογίας και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, Michael Emerson.

Μάλιστα, οι γυναίκες δείχνουν μια προτίμηση στους πιο ψηλούς συντρόφους για δύο κυρίως λόγους: γιατί πιστεύουν ότι ενισχύεται η θηλυκότητά τους (μπορούν να φορούν ψηλοτάκουνα) και γιατί νιώθουν προστασία (κουρνιάζουν στην αγκαλιά του).
Οι άντρες ενδιαφέρονται για το ύψος της συντρόφου τους μόνο αν επηρεάζει τη σωματική τους οικειότητα!
Τέλος, από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 455 άντρες και 470 γυναίκες από τις ΗΠΑ, προέκυψαν τα εξής: Το 13,5% των ανδρών ήθελε να κάνει σχέση μόνο με πιο κοντές γυναίκες, ενώ σχεδόν οι μισές γυναίκες (ποσοστό 48,9%) μόνο με άντρες ψηλότερους από αυτές.
Πηγή: neolaia.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: