Θα τα λατρέψετε!
Συνταγή
Υλικά για τα pancakes
- 200 ml γάλα πλήρες
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 μεσαία αυγό
- 20 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- Για το γαρνίρισμα ΙΟΝ COVER CREAM ION FONDUE
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για ένα λεπτό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας καλά για να γίνει ένας τέλειος χυλός χωρίς κομμάτια.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στο χυλό μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού ξεκουραστεί ο χυλός, βάζουμε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και το αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο. Με μια κουτάλα αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα από το χυλό μας στο τηγάνι. Μόλις το pancake κάνει φουσκάλες, το γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Βάζουμε τις συσκευασίες με το cover cream και το fondue σε Μπεν Μαρί αφού πριν έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια.
Όταν τελειώσουμε τα pancakes μας τα γαρνίρουμε με τις λιωμένες cover cream και fondue.
Πηγή:dimitrosmakriniotis.gr