Backstage24.gr
Ταξίδια

Παραιτήσου και μετακόμισε στην Κόστα Ρίκα!

Ντόπιοι, κάτοικοι ή απλά ταξιδιώτες στην Κόστα Ρίκα, όλοι το φωνάζουν με ένα στόμα: Λατρεύουν αυτή τη χώρα! Είναι η φύση, τα εξωτικά πουλιά, οι καταρράκτες και οι προδιαγραφές ανεμελιάς; Είναι η ατμόσφαιρα και η γοητεία μιας χώρας που καθόλου δε συνάδει με τα λίγο-πολύ συνηθισμένα πρότυπα της Κεντρικής Αμερικής;Η Κόστα Ρίκα έχει εξελιχθεί όχι μόνο σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό παγκοσμίως, αλλά και σε αγαπημένο τόπο μετακόμισης.

Για όσους αναζητούν ένα καταφύγιο, μια αλλαγή, μια στροφή προς ένα πιο “γήινο” και υγιή τρόπο ζωής.

Τι είναι τελικά αυτό που γοητεύει ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου τόσο πολύ, ώστε να μαζεύουν όλα τους τα υπάρχοντα και να ξεκινούν μια νέα ζωή σε έναν άγνωστο μακρινό τόπο;

1.Η φύση στα καλύτερά της!

Δε θα ήταν υπερβολή εάν ισχυριζόμασταν ότι η Κόστα Ρίκα είναι ολόκληρη ένα θαύμα της φύσης. Επικά ενεργά ηφαίστεια δημιουργούν ευεργετικά θερμά λουτρά που μπορείς να απολαμβάνεις με τις ώρες.Ψηλές βουνοκορφές ό,τι πρέπει για αναρρίχηση, με εκλεκτή ανταμοιβή τη θέα σε Ατλαντικό και Ειρηνικό!

Οι ακτές; Απέραντες, διάσπαρτες με μαγευτικές παραλίες. Η επαφή με τη φύση; Μοναδική και αναπόφευκτη! Άλλωστε μιλάμε για μία χώρα που ενώ καταλαμβάνει μόλις το 0.03% της επιφάνειας της γης, περιλαμβάνει το 6% της συνολικής χλωρίδας και πανίδας της!

9

 

2. Σύστημα Υγείας Ποιοτικό, Αποτελεσματικό και Φθηνό

Είναι κοινό μυστικό: Το σύστημα υγείας στην Κόστα Ρίκα λειτουργεί και με το παραπάνω. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται σε όλους τους πολίτες της χώρας δωρεάν, ενώ οι κάτοικοι εισάγονται στο εθνικό σύστημα υγείας πληρώνοντας μόνο ένα μικρό αντίτιμο. Για την ακρίβεια, ευπρόσδεκτοι είναι όλοι, ακόμη και οι τουρίστες! Και σημειώνουμε ότι τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

3. Ευχάριστο Κλίμα Όλο το Χρόνο

Η Κόστα Ρίκα εμφανίζει δύο διακριτές περιόδους υγρασίας και ξηρασίας (μη υγρασίας θα ήταν πιο σωστός όρος) στο μεγαλύτερο τμήμα της. Η διαφορά αυτή όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ακραία, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε επίπεδα ανάμεσα στους 20 και στους 30º C και την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν κάθε μέρα. Ιδανικός καιρός για υπαίθριες, αθλητικές και φυσιολατρικές δραστηριότητες όλο το χρόνο!

io[u

 

4. Ασφάλεια

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχεις ακούσει, η εγκληματικότητα στην Κόστα Ρίκα είναι ελάχιστη – για την ακρίβεια, θεωρείται η ασφαλέστερη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι μικροκλεψιές (όπως και παντού), όμως και αυτές περιορίζονται στα πλαίσια των ασυνόδευτων ή ξεκλείδωτων αντικειμένων/αυτοκινήτων/σπιτιών.

5. Υγιής Τρόπος Ζωής..

Οι επιλογές γευμάτων είναι περιορισμένες σε σχέση με ό,τι έχεις συνηθίσει. Μη σκεφτείς ότι είναι δύσκολο να βρεις τα υλικά που επιθυμείς για να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου φαγητό. Σκέψου όμως ότι δε θα βρεις, για παράδειγμα, αλυσίδες γνωστών εστιατορίων fast food.

Η διατροφή στην Κόστα Ρίκα περιστρέφεται γύρω από – τι άλλο; – τη φύση: Φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα λιγότερο επεξεργασμένα και φρέσκα προϊόντα. Η διατροφή αυτή σε συνδυασμό με την άσκηση που σίγουρα θα ενταχθεί στην καθημερινότητά σου (και δεν εννοούμε το γυμναστήριο), θα φέρει εγγυημένα αποτελέσματα στο μεταβολισμό σου, αλλά και στην ευρύτερη υγεία και ευεξία σου!

iopuipuiop
6. .. και με Χαμηλό Κόστος

Από τα ενοίκια και την αγορά ακινήτων, την ενέργεια – 90% της οποίας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές – έως την τιμή βασικών αγαθών και τα καθημερινά έξοδα, το κόστος ζωής στην Κόστα Ρίκα είναι χαμηλό, προσιτό και δελεαστικό!

7. Σταθερή Κυβέρνηση – Σταθερή Οικονομία

Η Κόστα Ρίκα είναι ένα έθνος ειρηνικό. Ποια η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό, από το γεγονός ότι δε διαθέτει στρατό! Το 1948 η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να διαλύσει τον εθνικό στρατό, διοχετεύοντας τους πόρους της σε πιο σημαντικούς και ουσιαστικούς τομείς, όπως η παιδεία (βλέπε παρακάτω) και η υγεία (βλέπε παραπάνω). Αποτέλεσμα; Η Κόστα Ρίκα δεν έχει εχθρούς και συνιστά μία από τις πιο σταθερές δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου. Ζηλεύεις;

8. Ευγένεια, Παιδεία, Γενναιοδωρία: Βασικοί Πυλώνες της Τοπικής Κουλτούρας

Οι Ticos είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους. Δεν εννοούμε την υπερβολική, στα όρια της δουλοπρέπειας ευγένεια που θα συναντήσεις σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Η φιλοξενία των Κοσταρικανών πηγάζει από την ευγένεια και το ήρεμο πνεύμα που τους χαρακτηρίζει γενικότερα.
Οι Ticos αγαπούν τη φύση, την αρμονία και τη δημιουργικότητα, πολύ απλά γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν – κανείς δεν τους έμαθε το αντίθετο. Ζώντας σε άμεση επαφή με τη φύση, από μικροί εξοικειώνονται και αποκτούν βασικές γνώσεις γεωπονίας, ζωολογίας και φαρμακευτικής, αντικείμενα-μυστήριο στον υπόλοιπο κόσμο. Όλα αυτά, επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, έρχεται να συμπληρώσει η πρόνοια παιδείας για όλους. Στην Κόστα Ρίκα η παιδεία είναι υψηλού επιπέδου, ενώ τα ποσοστά αναλφαβητισμού είναι μηδαμινά, με το 95% του πληθυσμού να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή.

9. Φύση, Άσκηση και.. Αδρεναλίνη

Μονοπάτια για πεζοπορία, ποτάμια για kayaking και rafting, κύματα για surfing, βράχοι για diving, σημεία για bungee jumping και γενικά κάθε είδους –ing που μπορείς να φανταστείς, η Κόστα Ρίκα θα δραστηριοποιήσει ακόμα και τους πιο τεμπέληδες από εμάς!

yuyt8tyouoty

10. Pura Vida!

“Pura Vida”, η φράση-μότο των Ticos που περιέχει μέσα της όλη την κοσμοθεωρία αυτών που κατοικούν στη μοναδική αυτή χώρα. Κατά λέξη σημαίνει “Αγνή Ζωή”, δεν είναι όμως μια απλή φράση, αλλά περισσότερο μια στάση ζωής. Όταν οι Ticos αναφωνούν “Pura Vida!” υπενθυμίζουν στο συνομιλητή, σε εσένα, σε εμένα, αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό ότι η ζωή είναι όμορφη και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με ηρεμία και ευγνωμοσύνη!

Πηγή:www.travelkiki.com

Related posts

Βόρεια Χανιά: η ομορφότερη πόλη της Κρήτης

supervisor

Cigarette Power Boat Daily Cruises στο Αιγαίο

Αναστάσης Δαφνής

Τα 4 καλύτερα μαγαζιά στο νησί των ανέμων

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live