Gossipstory.gr
Γεύσεις

Παστίτσιο με γαρίδες για ιδιαίτερες στιγμές…

Θέλεις να καλέσεις το έτερον ήμισυ για φαγητό σπίτι σου και να χαλαρώσετε τρώγοντας κάτι αλλά δε θες να είναι κάτι συνηθισμένο;

Φτιάξε παστίτσιο με γαρίδες και θα εντυπωσιάσεις σίγουρα…Εξάλλου ο έρωτας περνά από το στομάχι…

Υλικά

500 γρ μακαρόνια πένες τρικολόρε
750 γρ γαρίδες (μετρίου μεγέθους)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1/2 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1/2 κίτρινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
3 μανιτάρια πλευρώτους (ψιλοκομμένα)
1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2 σφηνάκια ούζο
2 σφηνάκια λευκό κρασί
1/2 ποτήρι του νερού σάλτσα ντομάτας
2Κ. της σούπας κέτσαπ
3 ποτήρια νερό
1 κ. του γλυκού αλάτι
1/2 κ. του γλυκού πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κ. της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα
τριμμένη φέτα
1 κύβο λαχανικών

Για την μπεσαμέλ

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
100 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
3-4 κ. της σούπας τυρί κρέμα
1/2-1κ. του γλυκού αλάτι
1/2κ. του γλυκού πιπέρι

Προετοιμασία:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας με τον κύβο λαχανικών, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε μια άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά μας με το βούτυρο, εκτός από την ντομάτα και προς το τέλος ρίχνουμε και τις γαρίδες να σοταριστούν και αυτές με τα λαχανικά.
Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί και περιμένουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο τηγάνι την ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μαϊντανό και περιμένουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα μας, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μας κολλήσει.
Αφήνουμε στην άκρη και τη σάλτσα μας να κρυώσει.
Για την μπεσαμέλ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με το σύρμα μας.
Έπειτα ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα μας ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ζωηρές κινήσεις. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπα γάλα και μόλις αρχίζει να πήζει η μπεσαμέλ ρίχνουμε και το τυρί κρέμα.
Σε δυο ταψάκια μιας χρήσης στρώνουμε πρώτα τα μακαρόνια, έπειτα τη σάλτσα μας στη συνέχεια πασπαλίζουμε με φέτα επάνω από την σάλτσα και τέλος ρίχνουμε την μπεσαμέλ μας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Related posts

Aventador Prime Meat House: Υπέροχες γεύσεις για τις ημέρες του Πάσχα

editor

Κιουνεφέ

editor

Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live