Backstage24.gr
Γεύσεις

Πατατοσαλάτα με χταπόδι και φασολάκια

Δροσερή και απολαυστική!

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 680 γρ χταπόδι
  • 230 γρ πράσινα φασολάκια, τεμαχισμένα
  • 680 γρ πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσια)
  • 80 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το φύλλο δάφνης και βράζουμε.

Προσθέτουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και στραγγίζουμε. Με μια πετσέτα αφαιρούμε το δέρμα από τα πλοκάμια και τα κόβουμε 2,5 εκ. το καθένα.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα στεγνώνουμε.

Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε για 25 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το χταπόδι και τις πατάτες, τα φασολάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις ελιές, την πιπεριά, την λιαστή ντομάτα και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Related posts

Tραγανή πίτα με φέτα και κομμάτια κολοκυθιού

Γιάννης Μαυρίδης

Η εμπειρία του Zuka στο σπίτι σας

Γιάννης Μαυρίδης

Γίγαντες φούρνου

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live