Ρίχνουμε αλάτι στη κατσαρόλα που θα βράσουμε τα μακαρόνια για να βράσει το νερό πιο γρήγορα.
Υλικά
- 300 γρ. πένες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 χωριάτικο λουκάνικο 200-250 γρ. ,κομμένο σε λωρίδες,
- 1 μεσαίο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο,ψιλοκομμένο
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- 2 ντομάτες,κομμένες στα οκτώ
- 1 ζωμό λαχανικών
- 500 ml. νερό
- 50 ml. λευκό κρασί
- 100 γρ. φέτα,θρυμματισμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τις πένες. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρει χρώμα.Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα,το νερό,το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και τις πένες μέσα στο τηγάνι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν δέσει η σάλτσα,αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή:giorgostsoulis.com