Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πένες με λουκάνικο και φέτα

Ρίχνουμε αλάτι στη κατσαρόλα που θα βράσουμε τα μακαρόνια για να βράσει το νερό πιο γρήγορα.

Υλικά

  • 300 γρ. πένες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο 200-250 γρ. ,κομμένο σε λωρίδες,
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο,ψιλοκομμένο
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 ντομάτες,κομμένες στα οκτώ
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 500 ml. νερό
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • 100 γρ. φέτα,θρυμματισμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τις πένες. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρει χρώμα.Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα,το νερό,το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και τις πένες μέσα στο τηγάνι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν δέσει η σάλτσα,αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Γλύκανε το έτερον ήμισυ με Fondue σοκολάτας!

Αναστάσης Δαφνής

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι στον φούρνο

editor

Mεζέδες από θαλασσινά και φρέσκα ψάρια με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην Κέρκυρα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live