Μια καλοκαιρινή μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, με τις καλοκαιρινές μελιτζάνες στα καλύτερά τους
Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ
- 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πέννες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.
Πηγή:olivemagazine.gr