Backstage24.gr
Γεύσεις

Πεντανόστιμη μους- σοκολάτα

Η μους ως γλυκό είναι πολύ ελαφρύ και η πιο σωστή επιλογή για επιδόρπιο ύστερα από ένα απολαυστικό γεύμα.

Υλικά: 
2 αυγά
5 φύλλα ζελατίνας
500 ml κρέμα γάλακτος light
1/3 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζανιού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Διαδικασία:
Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε στο μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη.Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Μετά χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί, στο μείγμα των κρόκων. Βάζετε τη μους σε γυάλινα ποτήρια τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Διαβάστε επίσης:

Σαλάτα από κομματάκια μπρόκολου με ξηρούς καρπούς

Related posts

Πως να φτιάξετε εύκολα μια σούπα σοκολάτας βελουτέ

Αναστάσης Δαφνής

Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί

paraskevi.eustathiou

Κέικ τιραμισού με παντεσπάνι

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου