Gossipstory.gr
Uncategorized

Περίοδος πειραματισμού: Τώρα τι κάνουμε; – Συμβουλές για ασφάλεια στο σπίτι

Τα μικρά παιδιά δυστυχώς ή ευτυχώς πειραματίζονται με τα πάντα.

Με τον ερχομό ενός παιδιού, αλλάζει η ζωή των γονιών, το σπίτι αλλά και οι συνήθειες. Ανεξάρτητα από το αν κάνατε αλλαγές στο σπίτι σας για να είναι ασφαλές για το παιδί σας, σε περίπτωση που είναι τώρα στην φάση της εξερεύνησης του γύρω χώρου, τότε αυτές οι συμβουλές θα σας χρησιμεύσουν.

Το μικρό παιδί δεν μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό, το λάθος, το επικίνδυνο και το αστείο από το σοβαρό. Στο σπίτι σας, θα πρέπει να διατηρείται μεν την ελευθερία των κινήσεων του , αλλά θα πρέπει να κάνετε τα δέοντα για να περιορίσετε τους κινδύνους.

Μαζέψαμε απλές ιδέες για να είναι όλα τα δωμάτια ασφαλή:

1. Χρησιμοποιήστε ειδικό διαφανές πλαστικό φιλμ  στα τζάμια  που προστατεύει το παιδί από το να έρθει σε επαφή με σπασμένο τζάμι αφού διατηρεί κολλημένα τα θραύσματα στη «θέση» τους.

2. Αποφύγετε τα μικρά χαλιά που μετακινούνται εύκολα και μπερδεύονται στα πόδια μας. Προτιμήστε να στερεώνεται τα χαλιά σας κάτω από έπιπλα ή κολλήστε τα στο έδαφος με διπλής όψεως  κο9λλητική ταινία.

3. Απομονώστε όλες τις πρίζες με προστατευτικά καλύμματα.

4. Μαζέψτε τα καλώδια από τη μέση και ομαδοποιήστε τα βάζοντας τα στην γωνία μεταξύ τοίχου και πατώματος. Ειδάλλως στηρίξτε τα κάπου πιο ψηλά από εκεί που φτάνει το παιδί. Υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

5. Ασφαλίστε τα χαμηλά ντουλάπια και τα συρτάρια όπου φυλάσσετε επικίνδυνα αντικείμενα ή χημικά.  Αφήστε όμως ένα χαμηλό ντουλάπι ανοιχτό για να μην νιώθει το παιδί πως είναι «απαγορευμένη» περιοχή και προσπαθεί συνέχεια να δει τι είναι αυτό που του απαγορεύετε. Φροντίστε εκεί να υπάρχουν πράγματα που το παιδί μπορεί να παίξει με ασφάλεια. Πχ: τάπερ και άλλα πλαστικά.

6.Όταν μαγειρεύετε φροντίστε οποιοδήποτε κατσαρόλα ή τηγάνι να είναι γυρισμένο με το χερούλι προς τα μέσα. Υπάρχει κίνδυνος να το τραβήξει το παιδί και να καεί. Αφήστε που μπορεί να το πάθετε και εσείς όπως περπατάτε ανέμελοι και να καείτε εσείς ή το παιδί αν σας «μπλέκεται» στα πόδια σας.

7. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικό πατάκι στην μπανιέρα. Προστατεύει από πεσίματα εν ώρα μπάνιου.. ό,τι ηλικίας και αν είστε.

8. Αποσύρετε ηλεκτρικές συσκευές από το μπάνιο.

9. Μην βάζετε βαριά, εύθραυστα  αντικείμενα στα τραπέζια και κυρίως αποφύγετε τα μακριά  τραπεζομάντηλα- σεμέν που μπορεί να τραβήξει το παιδί.

10. Στηρίξτε τα έπιπλα στον τοίχο.

Related posts

5 καλοί λόγοι για να πάει το παιδί σας κατασκήνωση!

supervisor

Μυστικά των πραγματικά καλών γονιών!

Αναστάσης Δαφνής

Τα νυχτοπερπατήματα της «Ντόλυ», της προξενήτρας -(Φώτο)

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live