Περισσότερο άπιστοι οι ανασφαλείς σύντροφοι

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Σχέσεις & Σεξ

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ανασφαλής κοπέλα

Σύμφωνα με έρευνα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι ανασφαλείς σύντροφοι είναι περισσότερο επιρρεπείς στο ενδεχόμενο της απιστίας, λόγω της δυσκολίας τους να εμπιστευθούν τον άνθρωπο τους.

Μέρος στην έρευνα πήραν 200 παντρεμένα ζευγάρια για περίοδο τεσσάρων ετών. Όσοι παρουσίαζαν εξαρτημένη συμπεριφορά ως προς τον σύντροφο τους, η σύζυγο τους και είχαν έντονες ανησυχίες πως μπορεί να τους εγκαταλείψουν, αποδεικνύονταν περισσότερο άπιστοι.

Όπως τονίζουν οι ψυχολόγοι, αυτό το φαινόμενο πηγάζει πιθανότητα από την παιδική ηλικία ενός ανθρώπου. Σε εκείνη την περίοδο όσοι δεν είχαν βιώσει υγιή σχέση με τους γονείς τους, δεν είχαν αναπτύξει τον «ασφαλή δεσμό» και υπέκυπταν στην ενήλικη τους ζωή, στο «πρότυπο εξάρτησης». Ο «δεσμός της ανασφάλειας» καλλιεργεί το φόβο της εγκατάλειψης ή την προσπάθεια για διατήρηση της ανεξαρτησίας, ώστε το άτομο να αποφύγει μελλοντικά την απόρριψη.

Πηγή: onmed.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.