Backstage24.gr
Γεύσεις

Πιλάφι με αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

Σε αυτό το πιλάφι, το ρύζι μένει σπυρωτό, με τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς να το κάνουν μοναδικό. Εύκολη και γρήγορη συνταγή, νόστιμη και νηστίσιμη.

Υλικά

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 φλ. ρύζι μακρυκοκο ή καστανό
1 καρότο ψιλοκομμένο
6 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου
4 φλ. ζωμό κότας ή νερό ζεστό
λίγο σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το πιλάφι, σοτάροντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μια ρηχή κατσαρόλα, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο, τα δαμάσκηνα, το αμύγδαλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά επιπλέον.

Προσθέτουμε το ζωμό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σκεπασμένο το ρύζι για 15 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του.

Προς το τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκων κρεμμυδιών.

Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα το ρύζι και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει την υγρασία του. Έτσι θα παραμείνει το πιλάφι σπυρωτό.

Αν χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι θέλει λίγα λεπτά επιπλέον βράσιμο και λίγο νερό επιπλέον.

Πηγή:argiro.

Related posts

Κέικ με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

paraskevi.eustathiou

Υγιεινά ντόνατς για εσένα που θέλεις γλυκό αλλά κάνεις δίαιτα!

Αναστάσης Δαφνής

Οι 10 τροφές που «σκοτώνουν» τη σεξουαλική σας ζωή

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου