Backstage24.gr
Γεύσεις

Πίτα με γαλοπούλα και μπρόκολο

Για να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι!

Υλικά:

  • 6 φλ μπουκέτα μπρόκολο
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ ανάλατος ζωμός κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 170 γρ κρέμα τυριού light, μαλακωμένη
  • 680 γρ (6 φλ) στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο
  • 2 φλ καρότα σε λωρίδες
  • 425 γρ ρεβίθια, πλυμένα και σουρωμένα
  • 8 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Βουτυρώνουμε δύο πυρέξ (20εκ).

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και χοντροκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τη γαλοπούλα, τα καρότα και τα ρεβίθια.

Προσθέτουμε το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα γαλοπούλας στα δύο πυρέξ.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 4 φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε ένα προς ένα με 1/4 κ.γ. ελαιόλαδο ανά φύλλο.

Τοποθετούμε τα καλά λαδωμένα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε διαγώνια στο μισό.

Στο ένα πυρέξ στρώνουμε τα κομμάτια φύλλου ένα- ένα  πάνω από το μείγμα γαλοπούλας, αφού τα τσαλακώσουμε ελαφρώς. Φροντίζουμε τα φύλλα μας να επανωτίζουν ελαφρά το ένα στο άλλο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία στρώνουμε στο δεύτερο πυρέξ.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτες μας, γυρνώντας εκ περιτροπής τα πυρέξ στο φούρνο μετά από 7 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Related posts

Η νέα στρατηγική συνεργασία του Ecali Club με το Δειπνοσοφιστήριον

Γιάννης Μαυρίδης

To εστιατόριο Pelagos ανοίγει τις πόρτες του στο Four Seasons Athens, εστιάζοντας δημιουργικά στα θαλασσινά, προτείνοντας νέους άξονες στον ορισμό του Fine Dining.

Γιάννης Μαυρίδης

Σαλάτα λαχανικών με σως ροδιού

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live