Backstage24.gr
Γεύσεις

Πίτα με κάστανα, πράσο και ταχίνι

Οι πίτες είναι το άλφα και το ωμέγα. Όλες οι νοικοκυρές είναι το πρώτο που ετοιμάζουν.

ΥΛΙΚΑ:

Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κούπα ηλιέλαιο
3 κουταλιές Ταχίνι
1  μεταλλικό νερό
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Για τη γέμιση
20 κάστανα ψημένα
200 γρ. καρύδια κοπανισμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας Ταχίνι
Αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, για το φύλλο και ζύμωσε τα αρκετή ώρα, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής και ελαστική ζύμη. Άφησε τη ζύμη για 1 ώρα να “ξεκουραστεί” και στο διάστημα αυτό ετοιμάστε τη γέμιση. Πλύνετε και κόψτε σε ροδέλες τα πράσα και βράστε τα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κάστανα. Προσθέστε στα πράσα μαζί με τα καρύδια και λίγο αλάτι. Στο τέλος, προσθέστε το ταχίνι και ανακάτεψε όλα τα υλικά. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Με το ένα μέρος, άνοιξε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Σηκώστε το φύλλο γύρω γύρω στα τοιχώματα του ταψιού και στρώσε πάνω του τη γέμιση.

Με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης ανοίξτε και άλλο φύλλο και σκέπασε με αυτό τη γέμιση. Με ένα πιρούνι πάτησε τις άκρες των δύο φύλλων. Στη μέση του πάνω φύλλου άνοιξε μια μικρή τρύπα για να φεύγουν οι ατμοί. Χτύπησε ελαφρά το αυγό με λίγο νερό και άλειψε με ένα πινέλο την τάρτα.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Σαλάτα από κομματάκια μπρόκολου με ξηρούς καρπούς

Related posts

Λεμονόπιτα

paraskevi.eustathiou

Corndogs

paraskevi.eustathiou

Ψαρονέφρι με μέλι

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου