Το φαγητό της τεμπέλας!
Υλικά:
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 4 πατάτες
- 100ml γάλα
- 6 κ.σ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το σκόρδο και λεπτοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Σε μια κατσαρόλα με νερό να καλύπτει τις πατάτες, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τις χτυπάμε με 50ml γάλα και 4 κ.σ. τυρί να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε.