Backstage24.gr
Γεύσεις

Πίτα σοκολάτας

Εύκολη γρήγορη και με υπέροχη γεύση!

Υλικά

2 ζύμες σφολιάτας (1 συσκευασία)
200 γρ. κουβερτούρα γαλακτος
125 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη (χωρίς φλούδα)
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ. μαλακό βούτυρο
2 αυγά
1 κρόκο
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο σας στους 220° C στον αέρα.
Προετοιμάζουμε την τάρτα σοκολάτας: ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να βράζει και από πάνω βάζουμε ένα μεταλλικό σκεύος με τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα σε ένα μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και «αφρώδες».
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη, τη λιωμένη σοκολάτα, τα δύο αυγά (ρίχνοντάς τα ένα ένα μέχρι να απορροφηθούν καλά) και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Ξετυλίγουμε τη ζύμη μέσα στο ταψί που του έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του, κρατώντας την διαφάνεια με το ένα χέρι σταθερή και τραβώντας το φύλλο με το άλλο.
Γεμίζουμε το κέντρο με το μείγμα σοκολάτας αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κολλάμε τις άκρες μεταξύ τους με τα δάχτυλά μας περιμετρικά. Σφραγίζουμε καλά με ένα πιρούνι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης, για να ροδίσει, με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό.
Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιρι στο φύλλο για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο πολύ.
Ψήνουμε την πίτα για 17 λεπτά περίπου στον φούρνο σας (η πίτα πρέπει να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές).

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

paraskevi.eustathiou

Mπουκιές μπακαλιάρου σε κριτσανιστό κουρκούτι τεμπούρα

Αναστάσης Δαφνής

Σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου