Backstage24.gr
Γεύσεις

Πιτάκια με φύλλο κρούστας και σοκολάτα

Ένα νόστιμο σπιτικό κέρασμα για να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας σε κάθε γιορτή και επίσημη περίσταση!

Υλικά

50 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
50 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1 τεμ. αυγό
50 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
30 γρ. ρούμι (1 σφηνάκι)
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για άλειμμα
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα 50 γρ. βούτυρο μαζί με την αμυγδαλόσκονη και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό για αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε και το αυγό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα και ρίχνουμε και το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 5-6 εκ. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με βούτυρο και στη μία άκρη τοποθετούμε ένα κουταλάκι από το μείγμα σοκολάτας μαζί με λίγα καρύδια. Τα διπλώνουμε τριγωνικά, όπως διπλώνουμε τα τυροπιτάκια.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα πιτάκια λίγα-λίγα σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή:steliosparliaros.

Related posts

Φασολάκια με πανσέτα και δυόσμο

supervisor

Spaghetti Puttanesca (Πουτανέσκα)

supervisor

Τούρτα παγωτό black forest

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου