Backstage24.gr
Γεύσεις

Πιτάκια με κιμά και φέτα

Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο για να μας γίνει σωστό το ζυμάρι.

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/2κ.γ. αλάτι
1 αυγό
60ml. νερό παγωμένο
1κ.σ. ξύδι
1 κρόκο αλιωμένο με νερό για το άλειμμα

Υλικά για τη γέμιση:

250γρ. χοιρινό κιμά
250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλκομμένο
1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
1/4κ.γ. κανέλλα
1/4κ.γ. γαρύφαλλο
2 φύλλα δάφνης
400γρ. ντομάτα κον κασέ
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Αλάτι- Πιπέρι
180γρ. φέτα τριμμένη

Σουσάμι για το Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα και μόλις αρχίσει το μείγμα να μοιάζει με ψυχούλα ρίχνουμε το αλάτι, το αυγό, το νερό και το ξύδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε τη ζυμη από τον κάδο και φτιάχνουμε με αυτήν ένα δίσκο διαμέτρου 15 εκατοστών. Τύλιγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά , ριχνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε μεχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες. Αφού ασπρίσει ο κιμάς ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις δάφνες, την κρέμα βαλσάμικο και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 25- 30 λεπτά , μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Θέλουμε ο κιμάς να είναι τελείως στεγνός.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και άνοιγμουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη, θέλουμε η ζύμη να έχει τρία χιλιοστά πάχος.
Με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή με ένα τσέρκι , κόβουμε κύκλους διαμέτρου 15εκ. Αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες του κάθε κύκλου και βάζουμε λίγο κιμά και λίγη τριμμένη φέτα.
Κλείνουμε το καθένα πιτάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντας με τα δάχτυλα τις άκρες. Μπορούμε αν θέλουμε με ένα πιρούνι να κάνουμε σχήματα και γύρω γύρω από το πιτάκι μας.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τον κρόκο που έχουμε αραιώσει με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και φέτα

supervisor

Γαλλικές κρέπες στο… πιάτο σας!

Αναστάσης Δαφνής

Σουπιές φρικασέ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου