- 350ml χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. λάδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ρίγανη (ή κάποιο άλλο βότανο)
- 8γρ μαγιά στιγμής (ένα φακελάκι)
- 500γρ αλεύρι (θα χρειαστεί και παραπάνω)
- 1/2 κ.λ. αλάτι
- σάλτσα ντομάτας
- 8 φέτες βραστό ζαμπόν εν λάδι
- 700γρ τριμμένο τυρί (4 τυριά ή γκούντα)
- 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 3 φρέσκα μανιτάρια
- 1 πιπεριά
- 10 ελιές γεμιστές
- 450γρ φέτα
5) Στη συνέχεια βάλτε το μπολ σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφήστε το μπολ εκεί για 1 ώρα.****
* Δε θα αφρίσει ολόκληρη η επιφάνεια αλλά σε μερικά σημεία μόνο όπως στη δεύτερη φωτογραφία του Μετά. Εκεί φαίνεται περίπου τι εννοώ όταν λέω ότι θα αφρίσει. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά. Μία άλλη φορά που δεν είχε αφρίσει η ζύμη δεν φούσκωσε και δεν έγινε καλή.
** Θα χρειαστεί αρκετό παραπάνω αλεύρι καθώς η ζύμη θα κολλάει. Επίσης όταν θα το ζυμώσετε ένας εύκολος τρόπος να ξεκολήσετε τη ζύμη που θα έχει κολλήσει στα χέρια σας είναι να πάρετε λίγο αλεύρι και να τα τρίψετε. Μετά μπορείτε να τα ξεπλύνετε πιο εύκολα. Θα χρειαστεί αλεύρι επίσης όταν θα έχει φουσκώσει η ζύμη και θα θέλετε να την απλώσετε στο ταψί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο για να μην κολλάει στα χέρια σας.
*** Εγώ για να τοποθετήσω την διαφάνεια χρησιμοποίησα μερικά μανταλάκια όπως στη φωτογραφία καθώς δεν μπορούσα να τη στηρίξω καλά. Επίσης τα μανταλάκια είναι χρήσιμα όταν θέλετε να αφήσετε το μπολ στον ήλιο για να φουσκώσει καθώς θα αποτρέψει ζουζούνια να μπουν μέσα και δε θα πάρει ο αέρας τη διαφάνεια.
**** Ένα καλό ζεστό μέρος για να βάλετε το μπολ σας είναι το πάνω μέρος του καλοριφέρ. Κάτω από το καλοριφέρ είναι κρύα. Άμα το βάλετε σε μία καρέκλα δίπλα στο καλοριφέρ θα δουλέψει αλλά όχι τόσο αποτελεσματικά καθώς όλη η ζέστη βγαίνει από πάνω. Οπότε θα ήταν πολύ αποτελεσματικό να βρείτε ένα τρόπο να το στηρίξετε πάνω στο καλοριφέρ. Εγώ χρησιμοποίησα ένα σκαμπό και μερικά περιοδικά για να το σταθεροποιήσω. Αν είναι καλοκαίρι μπορείτε να το βγάλετε στον ήλιο. Θα φουσκώσει σίγουρα!