Ποιος είναι ο πραγματικός πειρασμός στην δίαιτα;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Αλκοόλ

Νέα μελέτη σχετικά με τους πειρασμούς στο πλαίσιο μιας δίαιτας, έρχεται να εκπλήξει. Από ότι φαίνεται δεν είναι η σοκολάτα το αδύναμο σημείο, αλλά το αλκοόλ. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρμιγχαμ. Μέρος πήραν 80 άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής ή διατήρησης βάρους. Στην μελέτη τους ζητήθηκε να καταγράφουν καθημερινά αν αισθάνθηκαν λιγούρα ή επιθυμία να πιούν κάτι και να επισημάνουν αν τελικά έπεσαν στον πειρασμό.

Μέσα σε μια βδομάδα, οι διαγωνιζόμενοι, μπήκαν στον πειρασμό 11 φορές κατά μέσο όρο και ενέδωσαν στο 50% των περιπτώσεων. Η επιθυμία για τις «απαγορευμένες τροφές» ήταν πιο έντονη όταν οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν στρες ή πεινούσαν πολύ.

Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή έχουμε την τάση να υποτιμούμε τις θερμίδες που περιέχει ένα ποτό σε σύγκριση με ένα γλυκό.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης μπορούν να χρησιμεύσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο πρόγραμμα απώλειας βάρους από διαιτολόγους και διατροφολόγους.

Πηγή: onmed.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.