Backstage24.gr
Γεύσεις

Pollo guisado

Σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά και δεν έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο νερό.

Υλικά

  • 1 Ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στα 10
  • Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 Κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 Πράσινη πιπεριά , ψιλοκομμένη
  • 6 σκ. Σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. Soy sauce
  • Χυμό από μισό lime
  • 2 κ.σ. Ηλιέλαιο
  • 1 Κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ. Πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 ½ κ.γ. Πελτέ ντομάτας
  • 400 ml νερό
  • ½ κ.γ. Ρίγανη,ξερή
  • ¼ κ.γ. Πιπέρι, τριμμένο
  • ½ κ.σ. Πάπρικα, γλυκιά ή καπνιστή
  • Αλάτι

Υλικά για τον πουρέ

  • 1 κιλό Πατάτες,κομμένες σε κύβους
  • 300 ml. Γάλα,πλήρες
  • 150 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. Παρμεζάνα,τριμμένη
  • 2 Κρόκους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα το χυμό από το lime, το πιπέρι, τη ρίγανη, το κύβο ζωμό κοτόπουλου αφού τον έχουμε θρυμματίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, το σκόρδο, τις ελιές, τη soy sauce και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι η μαρινάδα να πάει γύρω από το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για μία ώρα.
Όσο περισσότερο μαρινάρουμε το κοτόπουλο τόσο καλύτερη γεύση θα έχει.
Μόλις μαριναριστεί το κοτόπουλο ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει πάρα πολύ καλά προσθέτουμε το ηλιέλαιο μες στην κατσαρόλα, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, χωρίς τη μαρινάδα, και του δίνουμε καλό χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Μόλις το κοτόπουλο πάρει ωραίο καφέ χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη μαρινάδα από το μπολ και μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε γυρνώντας το κοτόπουλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας ούτως ώστε να σιγουρευτούμε ότι όλα τα κομμάτια θα μαγειρευτούν σωστά.
Εκτέλεση για τον πουρέ πατάτας. Ρίχνουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το νερό.Μόλις αυτό συμβεί, ρίχνουμε 2 κ.γ. Αλάτι στο νερό και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά ή μέχρι να τσιμπάμε με ένα μαχαίρι και να μην φέρουν αντίσταση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι. Αφού στραγγίσουν τις ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα.Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου για πουρέ πολτοποιούμε τις πατάτες ενώ παράλληλα προσθέτουμε σε 3-4 δόσεις το γάλα.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, και μόλις πέσει η θερμοκρασία, ενσωματώνουμε και τους κρόκους ανακατεύοντας καλά.
Σιγοβράζουμε για 40 – 50 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμο,το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 33×23 εκ. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο πυρέξ και από πάνω καλύπτουμε με τον πουρέ πατάτας. Κάνουμε μερικά σχέδια με την βοήθεια ενός πιρουνιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Τάρτα σοκολάτας καρδιά

paraskevi.eustathiou

Εύκολη κοτόπιτα με λαχανικά

paraskevi.eustathiou

Η διατροφή του Κωνσταντίνου Καζάκου από την Taste and Diet

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live