Μακαρονάδα με αρνί ή κατσίκι
Σχεδόν πάντα περισσεύει λίγο από το κατσίκι ή το αρνί από τη ημέρα του Πάσχα. Με την ακόλουθη συνταγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κρέας που σου περίσσεψε προσθέτοντας λίγα ακόμα υλικά για να έχεις ένα διαφορετικό και πεταντανόστιμο πιάτο.
Υλικά:
αρνί ή κατσίκι χωρίς λίπος
1 πακέτο μακαρόνια
ελαιόλαδο
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδου
ντομάτες
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
δυόσμο ή θυμάρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς
Εκτέλεση:
Καθαρίζεις το κρέας από τα λίπη και το ψιλοκόβεις. Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτεις τις ντομάτες και τον πελτέ. Προσθέτεις το δυόσμο ή το θυμάρι και το κρέας. Αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα αρκετά. Πριν την κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις αλάτι, κουρκουμά και πιπέρι.
Πηγή: followme