Πώς βλέπουν τα παιδιά το μέλλον;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Παιδί

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Παιδιά

Νέα μελέτη από τον Οργανισμό για την Υγεία των παιδιών KidsHealth.org σε συνεργασία με την έκδοση του περιοδικού ΤΙΜΕ, αναφέρει τη γνώμη των παιδιών ηλικίας 7-13 για το μέλλον. Ύστερα από έρευνα σε 5.212 παιδιά, ιδού τα αποτελέσματα για την ελπίδα και για τις ανησυχίες τους.

Αναφορικά με την εργατικότητα και την εργασία, τέσσερα στα πέντε πιστεύουν ότι τα πράγματα πάνε καλά γι’ αυτά, ενώ το 96% πιστεύει ότι το μέλλον τους θα είναι καλύτερο. Ανάμεσα στα δημοφιλή επαγγέλματα που έχουν ήδη στο μυαλό τους και φιλοδοξούν να ακολουθήσουν είναι: δάσκαλοι, επαγγελματίες αθλητές, γιατροί, κτηνίατροι και οι σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών. Επίσης, τα περισσότερα παιδιά απάντησαν πως το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε τη δουλειά βοηθώντας τους άλλους και όχι τα χρήματα.

Αναφορικά με την προθυμία τους να βοηθήσουν τους άλλους, εννέα στα δέκα παιδιά, υποστηρίζουν πως βρίσκουν χρόνο για να βοηθήσουν κάποιους που έχουν ανάγκη σε καθημερινή βάση. Το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό, και την έρευνα γενικότερα, είναι πως τα περισσότερα παιδιά αισθάνονται σίγουρα ότι σε 10 χρόνια, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

Όσον αφορά την οικογενειακή θαλπωρή, τρία στα τέσσερα παιδιά υποστηρίζουν πως στηρίζονται στους γονείς τους και θεωρούν την ώρα του φαγητού, μια από τις καλύτερες στιγμές για να μοιραστούν τον χρόνο τους μαζί τους. Επίσης, αναφορικά στα οικογενειακά θέματα και την έννοια της φιλίας, τρία στα τέσσερα παιδιά ανησυχούν για τις φιλίες και την εργασία των γονιών τους, ενώ όλα σχεδόν ανησυχούν για το μέλλον της οικογένειας τους.

Αναφορικά με το ποσοστό απασχόλησης τους από την αίγλη της τεχνολογίας: Ένα στα τρία παιδιά χρησιμοποιεί το τηλέφωνό καθημερινά για 15-45 λεπτά, ενώ ένα στα δέκα παραδέχεται ότι ξοδεύει πάνω από πέντε ώρες στο τηλέφωνο σε μια τυπική ημέρα. Όσον αφορά την χρήση του υπολογιστή, τα περισσότερα παιδιά δηλώνουν πως χρησιμοποιούν τον υπολογιστή, για διάβασμα, διασκέδαση ή για καθημερινό παιχνίδι.

Πηγή: imommy.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.