Πόση ζάχαρη πρέπει να καταναλώνουμε;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ζάχαρη

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), η ποσότητα της ζάχαρης που οφείλουμε να καταναλώνουμε καθημερινά είναι στο 10%. Αυτό αντιστοιχεί σε 50 γραμμάρια ζάχαρης για έναν ενήλικα με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος. Το 10% ισχύει για κάθε τύπο ζάχαρης, καθώς και για τα φυσικά σάκχαρα που υπάρχουν στο μέλι και στους χυμούς.

To ΠΟΥ είναι ένα θεσμικό όργανο με μεγάλη επιρροή κι έτσι η νέα οδηγία πρόκειται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη βιομηχανία τροφίμων.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση των εκπροσώπων: «τα σάκχαρα που καταναλώνουμε καθημερινά δεν πρέπει να ξεπερνούν σε καμία περίπτωση το 10% των συνολικών θερμίδων που λαμβάνουμε».

Στόχος της ανακοίνωσης είναι η μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας σε παγκόσμια κλίμακα και κατ’ επέκταση η μείωση των δεικτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το διαβήτη.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του BBC:

Πηγή: onmed.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.