Backstage24.gr
Σχέσεις & Σεξ

Πόσο επικίνδυνη είναι η διαδικτυακή απιστία;

Η σεξουαλική απιστία υπάρχει όσο υπάρχει και ο ανθρώπινος πολιτισμός και το διαδίκτυο φαίνεται να δίνει πλέον το δικό του στίγμα στη μακρά ιστορία της.

Για πολλούς, ωστόσο, το διαδίκτυο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές των σχέσεων και συγκεκριμένα των συζυγικών, ίσως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ από την καθιέρωση του θεσμού του γάμου.

Πώς μπορεί όμως κανείς να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα και να αντιμετωπίσει τους νέους κινδύνους;

  • Στις μέρες μας, η απιστία και η υιοθέτηση μυστικών συμπεριφορών είναι πλέον πολύ εύκολη από τη στιγμή που με τη χρήση των τεχνολογικών μέσων όλα μπορεί να γίνουν γρήγορα και κρυφά. Οι φιλικές σχέσεις που αποκτούν έναν πιο ερωτικό χαρακτήρα, οι συναισθηματικοί δεσμοί, η επιστροφή ενός πρώην συντρόφου, η αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου, το διαδικτυακό πορνό, ακόμα και το διαδικτυακό σεξ, όλα μπορούν να γίνουν εύκολα, γρήγορα και μυστικά, ωθώντας ολοένα κα περισσότερα άτομα στην υιοθέτηση μιας διπλής ζωής.
  • Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα ηλεκτρονικά παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά μέσα στο σπίτι και οι τοίχοι πρέπει να υψώνονται μέσα στο Διαδίκτυο. Όπως επισημαίνουν όμως, δεν πρέπει να ανησυχεί κάποιος μόνο για τις διαδικτυακές σελίδες που δεν φανερώνονται. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ενέχει η διαδικτυακή απιστία δεν είναι ότι μπορεί να οδηγήσει στη σεξουαλική απιστία, αλλά ότι αποπροσανατολίζει τη συναισθηματική επένδυση του ατόμου που τη διαπράττει μακριά από τη σχέση.
  • Η συναισθηματική απιστία μπορεί να συμβεί οπουδήποτε κι οποτεδήποτε, αλλά, με το Διαδίκτυο και τις ψηφιακές τεχνολογίες που ευνοούν την επικοινωνία στο εδώ και το τώρα, το φαινόμενο μπορεί να πάρει γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις.
  • Η άμεση ικανοποίηση που παρέχουν αυτές οι τεχνολογίες ερεθίζει τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου και συχνά κανείς συνειδητοποιεί ότι λαχταρά την άμεση σύνδεση που προσφέρουν ή ότι θλίβεται κατά την απουσία της.
  • Για να περιφρουρήσει το ζευγάρι τη σχέση του από τους κινδύνους του Διαδικτύου είναι απαραίτητο οι σύντροφοι να μην κρύβονται πίσω από το λεγόμενο «δικαίωμα στον προσωπικό τους χώρο», όταν στην πραγματικότητα διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μυστικότητα. Υπάρχει όμως αυτό το δικαίωμα μέσα σε μια ερωτική σχέση, πόσο μάλλον μια συζυγική;
  • Τα προβλήματα ξεκινούν τη στιγμή που κάποιος προσπαθήσει να κρύψει κάτι από τον /τη σύντροφό του. Όταν, για παράδειγμα, γράφει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που δεν θέλει να δει ο/η σύντροφός του ή όταν δεν επιθυμεί να μοιραστεί τους κωδικούς.

Σε μια υγιή σχέση η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι βασικά συστατικά, ενώ η μυστικότητα δεν φαίνεται να έχει θέση.

  • Ο σεβασμός, βέβαια, στον προσωπικό χώρο του άλλου είναι εξίσου σημαντικός, αλλά προϋποθέτει τη θεμελίωση της εμπιστοσύνης. Όταν άλλωστε υπάρχει εμπιστοσύνη, ακόμα κι αν κανείς γνωρίζει τους κωδικούς του άλλου, δεν τους χρησιμοποιεί, από σεβασμό στον ιδιωτικό του χώρο.
  • Το καλύτερο μέσο, λοιπόν, του ζευγαριού για να προστατευτεί από τη σύγχρονη εκδοχή της απιστίας είναι η παραδοσιακή θεμελίωση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Related posts

«Εύκολος Οργασμός»: Tο ιντερνετικό σεμινάριο της Ειρήνης Χειρδάρη που δίνει πίσω στις γυναίκες όλους τους κλεμμένους οργασμούς τους

editor

Μυστικά στη σχέση: πότε να τα πεις και πότε όχι

supervisor

Οργασμός: Γιατί πρέπει να… προηγούνται οι κυρίες

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live