Πόσο ευθύνεται η τηλεόραση στην παιδική παχυσαρκία;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Παιδί

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Παιδί παρακολουθεί τηλεόραση

Άλλη μια έρευνα σχετίζει την αύξηση του βάρους των μικρών παιδιών, με την ύπαρξη, αυτή την φορά, της τηλεόρασης στο δωμάτιο. Συγκεκριμένα, παρότι δεν έχει σημασία πόση ώρα περνούν μπροστά από την τηλεόραση, τα παιδιά φαίνεται να τείνουν να παίρνουν κιλά. Τα αποτελέσματα ήρθαν από μελέτη των ερευνητών των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics.

Η ύπαρξη της τηλεόρασης, μπορεί να διακόψει τον ύπνο των παιδιών ή να επηρεάσει τις επιλογές τους, ειδικότερα στα διατροφικά θέματα.

Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 6.500 παιδιά ηλικίας 10-14 ετών που είχαν τηλεόραση στον χώρο τους. Από τα αποτελέσματα διαφαίνεται, ότι 3 στα 5, είχαν πάρει βάρος, συγκεκριμένα, τουλάχιστον μισό κιλό, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», οι επιστήμονες δήλωσαν πως σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν παρόμοιες μελέτες και για τη συσχέτιση της παιδικής παχυσαρκίας και με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως laptop, tablet, κινητά, τα οποία και χρησιμοποιούν τακτικά.

Πηγή: alphatv.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.