Πόσο ζουν οι γυναίκες που έχουν μικρότερο σύζυγο;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Σχέσεις & Σεξ

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Γυναίκα και Άνδρας

Γερμανοί ερευνητές του Γερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών «Max Planck» πραγματοποίησαν πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με την θνησιμότητα που σχετίζεται με την ηλικία ενός ζευγαριού. Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα σε ιατρικά αρχεία από περίπου 2 εκατομμύρια ζευγάρια, διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που έχουν σύντροφο μικρότερης ηλικίας, ζουν λιγότερα χρόνια.

Ο λόγος γιατί υπάρχει το ανάλογο ηλικιακό άγχος και η σκέψη να δείχνει πάντα νέα και δυνατή, καθώς και στην «πίεση» από την κοινωνία που θέτει περιοριστικούς κανόνες στην ηλικιακή δυνατότητα. Σε αντίθεση, οι άνδρες που έχουν σχέση ή ήταν παντρεμένοι με μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, φαίνεται να ζουν περισσότερο, πιθανότατα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, από τα ψυχολογικά οφέλη που προκύπτουν από τη σχέση.

Σε αριθμούς, μια γυναίκα που είναι μεγαλύτερη κατά 7 με 9 χρόνια, έχει 20% υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Ενώ αντίστροφα, ο άνδρας έχει 15% μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, αναφορικά με μια σχέση ίδιας ηλικίας.

Πηγή: onmed.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.