Gossipstory.gr
Uncategorized

Πότε να ξεκινήσετε τα τσεκάπ στο παιδί σας και τι εξετάσεις χρειάζονται

Τα παιδιά είναι αυτά που αρρωσταίνουν πιο εύκολα ή επειδή είναι νέα είναι και γερά;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πότε θα ήταν η σωστή ηλικία για το παιδί σας, να ξεκινήσει τα ετήσια τσεκάπ; Τι ανάγκες έχει για γιατρούς και για προληπτικές εξετάσεις;

Συγκεντρώσαμε πληροφορίες για να αποφύγετε τις υπερβολές χωρίς να παραμελείτε τα αναγκαία.

Η πρώτη επίσκεψη του μωρού σας πρέπει να είναι στον παιδίατρο στην ηλιακή φάση που είναι νεογέννητο. Είναι πολύ σημαντική για να μπορέσετε να ανακαλύψετε το παραμικρό που δεν πάει καλά με το μικρό σας. Αυτή περιλαμβάνει την καταγραφή όλων των λεπτομερειών της υγείας και της σωματικής διάπλασης του.

Έως την ηλικία των τεσσάρων ετών θα πρέπει να συνεχίσετε τις επισκέψεις στον παιδίατρο ανεξαρτήτου αδιαθεσίας του. Είναι προληπτικές και περιλαμβάνουν και τον εμβολιασμό του. Η πρακτική αυτή θα πρέπει να συνεχίσει από τα πέντε και μέχρι το τέλος της εφηβείας για κάθε χρόνο.

Εξετάσεις

Γενική αίματος

Συνιστάται να γίνεται στην ηλικία του πρώτου έτους της ζωής του παιδιού και στη συνέχεια γύρω στα πέντε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαπιστώνετε αν υπάρχει ενδεχόμενο σιδηροπενίας και άλλα.

Γενική ούρων

Παρομοίως, εντάξτε στο τσεκάπ του παιδιού σας και ανάλυση ούρων

Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εφηβείας (11-18 ετών). Ρωτήστε τον γιατρό σας σε περίπτωση που υπάρχει κληρονομικότητα σε κάτι ή απλά προδιάθεση.

Οφθαλμολογικές

Μεταξύ τριών και πέντε ετών είναι σκόπιμο να κάνουν προληπτικές εξετάσεις στον οφθαλμίατρο για διάφορες παθήσεις που υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξουν τα παιδιά. Αν παρατηρήσετε κάτι νωρίτερα επισπεύστε την επίσκεψή σας στον οφθαλμίατρο.

Οφθαλμολογικό τσεκάπ πρέπει να γίνει και πριν το παιδί πάει σχολείο για να το είστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να χρειαστεί γυαλάκια μυωπίας ή αστιγματισμού για να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στις μαθητικές του υποχρεώσεις.

Στην εφηβεία που τα πράγματα είναι πάνω στην διαφοροποίηση, καλό είναι να επαναλαμβάνετε τους ελέγχους.

Καρδιολογικές

Κανονίστε ένα απλό καρδιογράφημα στην ηλικία των επτά με οκτώ χρονών. Αν παρουσιάστηκε κατά την γέννηση κάποιο φύσημα θα πρέπει να κάνετε και έναν υπέρηχο καρδιάς. Κάντε επανάληψη των εξετάσεων καρδιάς από τα δώδεκα και μετά που το παιδί αθλείται στο σχολείο και όχι μόνο.

Οδοντιατρικές

Κανονίστε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο από την ηλικία των τριών ετών για να σιγουρευτείτε πως δεν πάει κάτι στραβά με την ανάπτυξη των δοντιών του παιδιού. Μετά από αυτό καλό θα είναι να κάνετε έλεγχο ανά έξι μήνες.
Επίσης, ζητήστε από τον παιδίατρο να κάνει εξέταση στο παιδί για προβλήματα στο σκελετό του (σκολίωση, κύφωση κλπ).

 

 

Related posts

Απίστευτη συμβουλή του μπαμπά με 12.000 like και 2.500.000 views- (video)

supervisor

Σάλος με την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως «Ιησούς» – Μυνήσεις από 7 ιερείς (Pic)

Γιάννης Μαυρίδης

Παιδί και κινητό: Συμβουλές για να αποφύγετε τους κινδύνους

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live