Πού οφείλεται το αυχενικό σύνδρομο

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Αυχενικό σύνδρομο

Το αυχενικό σύνδρομο εκδηλώνεται στην ευρύτερη περιοχή του αυχένα, με τον πόνο να ακτινοβολεί από τη βάση του κεφαλιού έως και τους ώμους. Ο πόνος μπορεί επίσης να επηρεάσει την πλάτη και τα χέρια.

Το αυχενικό σύνδρομο είναι ιδιαίτερα συχνό, ειδικότερα σε άτομα άνω των 50 ετών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οφείλεται στην υπερβολική καταπόνηση του αυχένα. Για παράδειγμα, ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε κακή στάση του σώματος όταν καθόμαστε ή όταν κοιμόμαστε. Το αποτέλεσμα είναι η πίεση του αυχένα, η σύσπαση των μυών του αυχένα ή το οίδημα τις αρθρώσεις του αυχένα.

Το αυχενικό σύνδρομο μπορεί επίσης να οφείλεται σε τραυματισμό, όπως πτώση ή απότομη εκτίναξη του αυχένα λόγω τροχαίου (ο λεγόμενος τραυματισμός αυχένα δήκην μαστιγίου).

Σπανιότερα, το αυχενικό σύνδρομο οφείλεται σε λοίμωξη, στη στένωση του νωτιαίου σωλήνα ή τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τα βασικότερα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου περιλαμβάνουν τη δυσκαμψία και τον έντονο πόνο στην περιοχή του αυχένα. Πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν επίσης συχνούς και έντονους πονοκεφάλους ή μούδιασμα στα χέρια.
Πηγή: onmed.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: