Backstage24.gr
Γεύσεις

Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Απλή, εύκολη και δροσερή!

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

  • 3/4 φλ. καρύδια, ψίχα
  • 285 γρ. πράσινη σαλάτα σγουρή, της αρεσκείας μας
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και σε φιλέτα
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τυρί Gorgonzola, θρυμματισμένο (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. φυτικό λάδι
  • 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, εώς ότου πάρουν χρώμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα καβουρδισμένα καρύδια, τη σαλάτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Για τη βινεγκρέτ:

Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το φυτικό λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Σφραγίζουμε το βάζο και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τη σαλάτα σε 6 πιάτα, γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο τυρί Gorgonzola (προαιρετικά), περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Related posts

Grasidi: Στην Κωνσταντινούπολη το νέο μέρος για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια

paraskevi.eustathiou

Βελουτέ σούπες για τις κρύες μέρες…

Αναστάσης Δαφνής

Το πιο “in” εστιατόριο είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό του και φέτος!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου