Ζυμαρένια τριαντάφυλλα για του Αγίου Βαλεντίνου

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ζυμαρένια τριαντάφυλλα

Βicolor rose της thomaei

Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα το αλεύρι)
• 2 βανίλιες-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
• 50 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακέλάκια ξερή μαγιά
• 10 κ.σ. ζάχαρη
• 350 ml γάλα χλιαρό
• 2 αυγά μεγάλα
• 1 κ.γ. αλάτι
• 2-3 κ.σ. κακάο
• 100 γρ. βούτυρο
• 2 έξτρα κ.σ. λάδι (για το κακάο)
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια μικρά
• γάλα για το τέλος
• βούτυρο λιωμένο για το τέλος
• καστανή ζάχαρη
• λίγο μαχλέπι και κακακουλέ (προαιρέτικα αν θέλουμε για έξτρα άρωμα στα ROSE μας)
• αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα στο μπλέντερ

 

Προετοιμασία:
1) Βάζουμε την μαγιά και 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι κα τα 150 ml ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνoυμε να φουσκώσει 10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τo υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα και τα αρώματα . Ρίχνουμε και το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια μαλακή και αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. Σε ένα από αυτά προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο, αναμειγμένα με 2 κ.σ. λάδι και τα καρύδια και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμειχθούν. Αφήνουμε τις ζύμες άσπρη – κακάο σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1 ώρα.

2) Πάιρνουμε ένα κομμάτι της λευκής ζύμης πάνω σε αλεύρωμένο πάγκο εργασίας και ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος 0,50 εκ. περίπου, λεπτό γιατί θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει από τις φόρμες μας το rose και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για την ζύμη με το κακάο και με ένα κουπάτ κόβουμε κύκλους ακτίνας περίπου 10 εκ., ανάλογα τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε.

3) Αρχίζουμε με την άσπρη ζύμη και βάζουμε ένα κύκλο άσπρο -κακάο – άσπρο -κακάο- άσπρο -κακάο. Αλείφουμε την ζύμη με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι ζάχαρη καστανη.

4) Αρχίζουμε να τα τυλίγουμε τα κομματια σε ρολλό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχω ανεβάσει.

5) Τα κόβουμε στην μέση, τα τοποθετουμε σε λαδωμένες φόρμες και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά να φουσκώσουν .

6) Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.

7) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

 

Πηγή: sintagespareas.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: