Backstage24.gr
Γεύσεις

Ψητές ντοµάτες

Τις σερβίρουμε κρύες σαν σαλάτα ή χλιαρές με ψάρι και θαλασσινά

Υλικά

6 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρυγανιά
αλάτι

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις ψητές ντομάτες στο φούρνο, πλένουμε πρώτα καλά τις ντομάτες και τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Τις κόβουμε στη μέση οριζόντια και τις ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλατίζουμε κατά βούληση.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα χτυπάμε όλα μαζί με πιρούνι. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 25-30΄, μέχρι να μαλακώσουν.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Σάντουιτς με χοιρινό, σάλτσα μπάρμπεκιου και λαχανοσαλάτα

supervisor

Μιλφέιγ μπισκότο με φράουλες

paraskevi.eustathiou

Παϊδάκια αρνιού με μυρωδικά και ψητά λαχανικά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου