Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ψητό χοιρινό με κρούστα παρμεζάνα – προσούτο

Η συνταγή της παρέας!

 

Υλικά:

  • 225 γρ προσούτο, λεπτοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, κομμένο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, κομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. φασκόμηλο, κομμένο
  • 1/2 φλ πάνκο, θρυμματισμένο ή φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 ενιαίο κομμάτι (2 κιλά) μοσχάρι κόντρα
  • 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 3/4 φλ κόκκινο κρασί
  • 1 φλ ντεμί γκλας (σάλτσα για βάση κρέατος)

Εκτέλεση:

Σε 1 αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τις μισές αφέτες προσούτο και σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τις άλλες μισές.

Μεταφέρουμε σε δύο μεγάλα επίπεδα ταψιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μυρωδικά με το θρυμματισμένο πάνκο ή τριμμένη φρυγαριά, την τριμμένη παρμεζάνα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε το πάνκο ή τη φρυγανιά με τα μυρωδικά επάνω στο προσούτο.

Απλώνουμε από πάνω του μια μεμβράνη και με έναν πλάστη πιέζουμε το πάνκο πάνω στο προσούτο.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Κόβουμε το κρέας σε δύο μέρη και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε το κρέας και μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 6 περίπου λεπτά.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει σιροπιαστό, για 6 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντεμί γκλας και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο.

Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το προσούτο σε μια επιφάνεια και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Βάζουμε επάνω στο κρέας την κρούστα.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Ψήνουμε το κρέας για 40 λεπτά.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε την κρούστα από το κρέας και βάζουμε σε ένα ταψί με το πάνκο προς τα πάνω.

Πιέζουμε να γίνει επίπεδο και ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε τη σάλτσα.

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη συνοδεία σάλτσας και προσούτο.

Related posts

Κορονοϊός: Θεσσαλονίκη-Λάρισα και Ροδόπη σε lockdown- Καταγγελία για Σ.Τσιόδρα

Γιάννης Μαυρίδης

Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

editor

Συνταγή για πέστο: Βασιλικός…ένα φυτό που πρέπει να έχεις

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live