Backstage24.gr
Γεύσεις

Ψητός σολομός με κους κους, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

Απλά μοναδικό!

Υλικά:

Για το κους κους:

  • 250 γρ. κουσκούς ψιλό
  • 1 κ. γ. ζαφορά σε ίνες (κρόκος Κοζάνης)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σολομό:

  • 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 φιλέτα σολομού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Για το κους κους:

Μουλιάζουμε το κους κους σε ζεστό νερό ένα προς δύο μαζί με τη ζαφορά για περίπου 10 λεπτά.

Αφού τραβήξει το νερό, απλώνουμε σε ενα ταψί και αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

Ανακατεύουμε την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Για το σολομό:

Μαρινάρουμε την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο και όλα τα  υπόλοιπα υλικά μαζί με το σολομό και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Ψήνουμε το σολομό σε ένα καυτό τηγάνι μαζί με τη μαρινάδα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία.

Σερβίρουμε μαζί με το κους κους.

Related posts

Ομελέτα φούρνου

editor

Τάρτα με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένα μήλα

editor

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live