Gossipstory.gr
Γεύσεις

Quesadillas με γύρο

“Ελληνική” quesadilla με γύρο χοιρινό και κρεμμύδι, μία γρήγορη συνταγή που θα αγαπήσετε!

ΥΛΙΚΑ
4 πίτες για σουβλάκι
200 γρ. χοιρινό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο

20 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ρίγανη, ξερή

1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή +extra για το πασπάλισμα
½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Αλάτι

Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το χοιρινό λαιμό, λίγο ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να μαριναριστεί το κρέας.

Στη συνέχεια, απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με 50 γρ. τυρί gouda την κάθε μία.

Έπειτα, καλύπτουμε ομοιόμορφα τις 2 από τις 4 πίτες με το γύρο χοιρινό, από πάνω προσθέτουμε το κρεμμύδι και ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μόλις λιώσει το τυρί, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σκεπάζουμε τις πίτες με το γύρο με εκείνες που δεν έχουν γύρο, τις πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να απλωθεί η γέμιση και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Τέλος, ψήνουμε τις πίτες για ακόμα 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμές, σερβίρουμε τις quesadillas ζεστές.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Η ανασκόπηση της χρονιάς από την ματιά του HEYBOX

Αναστάσης Δαφνής

Κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό

supervisor

Πανδαισία γεύσεων στο ανακαινισμένο εστιατόριο “Il Tinello” στο Mediterranean Beach Hotel στη Λεμεσό

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live