Backstage24.gr
Γεύσεις

Ρεβανί με μαστίχα

Αυτό το ρεβανί δεν θέλει μπέικιν πάουντερ. Φουσκώνει χάρη στη μαρέγκα. Χτυπήστε την πολύ καλά!

Υλικά

6 τεμ. Αυγά
140 γρ. Ζάχαρη
180 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό
1 τεμ. Λεμόνι Ξύσμα (ακέρωτο)
Βούτυρο αγελάδας Λίγο, Λιωμένο για τη φόρμα
100 γρ. Φιστίκια Αιγίνης Τριμμένα για πασπάλισμα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα

Σιρόπι
300 γρ. Ζάχαρη
300 γρ. Νερό
200 ml Λικέρ Μαστίχα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και περιχύνουμε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζουμε με το με φιστίκι Αιγίνης.

Πηγή:steliosparliaros.

Related posts

Ζυμαρικά με θαλασσινά στην λαδόκολλά

supervisor

Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας

editor

H Chiquita «ντύνεται» στα ροζ…

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live