Backstage24.gr
Γεύσεις

Ρεβυθοκεφτέδες

Συστατικά:

  • 1 πακέτο ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν
  • 2 κ.γλ. κοφτές αλάτι
  • 1 κ.γλ. κοφτό πιπέρι
  • 1/2 φλ. δυόσμο ή άνηθο
  • ελαιόλαδο και ηλιέλαιο

Οδηγίες:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από τo προηγούμενo βράδυ.
1. Περνάμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ, αλλά όχι να λιώσουν τελείως,
3. Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε και αυτά στο μπλέντερ.
4. Τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά να γίνει μια ζύμη ούτε υδαρής αλλά ούτε και πολύ σφιχτή.
5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε το μείγμα να τηγανιστεί, χωρίς να το έχουμε αλευρώσει προηγουμένως. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
6. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι, αφήνουμε να στραγγίξουν το λάδι τους σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Related posts

Super Παγωτό διαίτης, μόνο με ένα συστατικό!

Αναστάσης Δαφνής

Μους σοκολάτα σε 4 λεπτά

Αναστάσης Δαφνής

Αυθεντική japanese κουζίνα στο απόγειο της

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live