Backstage24.gr
Γεύσεις

Ριγκατόνι με κοτόπουλο & πέστο βασιλικού

Αν επιλέξετε να βάλετε τα κοινά ζυμαρικά (μακρυά), τότε καλό είναι να κόψετε το κοτόπουλο σε στικς!

Υλικά

  • 600 γρ. Στήθος κοτόπουλου
  • 500 γρ. Ριγκατόνι
  • 200 ml Κρέμα γάλακτος
  • 150 ml Ζωμό κοτόπουλου
  • 60 γρ. Ελαιόλαδο
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 2 κ.σ Πέστο βασιλικού
  • Παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ριγκατόνι: Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια βράζοντας τα 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο της συσκευασίας. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και αφού το αλατοπιπερώσουμε το προσθέτουμε στο τηγάνι. Το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει μια ωραία κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα.
Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει ελαφρώς.
Στο μεταξύ σουρώνουμε τα ριγκατόνι και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Πανδαισία γεύσεων στο ανακαινισμένο εστιατόριο “Il Tinello” στο Mediterranean Beach Hotel στη Λεμεσό

Αναστάσης Δαφνής

Γρήγορο γλυκό με τσουρέκι

paraskevi.eustathiou

Ψητό χοιρινό με κρούστα παρμεζάνα – προσούτο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου