Συστατικά
3 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας ή ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
3 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
6 βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
1/2 κ.γλ. μπαχάρι
1/2 κ.γλ. κανέλα
2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
5 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός κότας (σπιτικός ή εμπορίου) ζεστός
250 γραμμ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ξεπλένουμε το ρύζι (μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό). Το στεγνώνουμε σε πετσέτα
2
Ροδίζουμε σε δύο κουταλιές βούτυρο το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες
3
Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση
4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι ν’ απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15
5
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα. Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄
6
Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια
7
Τα ανακατεύουμε με κουτάλι μέσα στο ρύζι
8
Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα. Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού
Πηγή:www.tlife.gr