Backstage24.gr
Γεύσεις

Ριζότο με κάστανα

Συστατικά
3 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας ή ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
3 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
6 βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
1/2 κ.γλ. μπαχάρι
1/2 κ.γλ. κανέλα
2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
5 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός κότας (σπιτικός ή εμπορίου) ζεστός
250 γραμμ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος
1
Ξεπλένουμε το ρύζι (μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό). Το στεγνώνουμε σε πετσέτα
2
Ροδίζουμε σε δύο κουταλιές βούτυρο το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες
3
Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση
4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι ν’ απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15
5
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα. Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄
6
Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια
7
Τα ανακατεύουμε με κουτάλι μέσα στο ρύζι
8
Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα. Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού

Πηγή:www.tlife.gr

Related posts

Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

supervisor

Πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας & πουρέ από παστινάκι

Γιάννης Μαυρίδης

Τούρτα λευκής σοκολάτας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live