Backstage24.gr
Γεύσεις

Σουφλέ black forest

Από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχετε δοκιμάσει! 

Υλικά

150 γρ. γάλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
150 γρ. κουβερτούρα
3 κρόκους, από μεσαία αβγά
3 ασπράδια, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Για το σερβίρισμα

100 γρ. σαντιγί
κουβερτούρα, τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα για 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τους κρόκους στο μπολ και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε 1 κουτάλα από τη μαρέγκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 6 ράμεκιν.
Ισιώνουμε την επιφάνειά τους για να μην σπάσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό του κουταλιού, σαντιγί και κουβερτούρα τριμμένη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Τσουρέκι νηστίσιμο γεμιστό με σοκολάτα

supervisor

Γαρίδες κοκτέιλ

supervisor

Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου