Backstage24.gr
Γεύσεις

Σαλάτα κέιλ με μήλα σοτέ

Η ιδανική λύση για βραδινό γεύμα!

Υλικά:

  • 1 μεγάλο μάτσο κέιλ, κομμένο
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για μαγείρεμα
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 4 τραγανά μήλα χωρίς σπόρια, σε φέτες
  • 1/2 φλ πασατέμπο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κέιλ σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξύσμα λεμονιού.

Για τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε το σκόρδο στο χυμό λεμονιού μαζί με μια γενναία δόση θαλασσινό αλάτι.

Προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τη μισή βινεγκρέτ στο κέιλ και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει, για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μήλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν, 5-7 λεπτά.

Βγάζουμε το κρεμμύδι και τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τον πασατέμπο μέχρι να ανοίξει, για 1-2 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τον πασατέμπο με θαλασσινό αλάτι.

Προσθέτουμε τα μήλα, το κρεμμύδι και τον πασατέμπο στο κέιλ.

Δοκιμάζουμε αν θέλει η σαλάτα μας επιπλεόν αλάτι και σερβίρουμε.

Related posts

Πεντανόστιμες τηγανητές μπανάνες!

Αναστάσης Δαφνής

Παραδεισένιες μπουκιές παγωμένης μπανάνας με σοκολάτα

supervisor

Ρεβανί με μαστίχα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live