Backstage24.gr
Γεύσεις

Σαλάτα με κρουτόν από μεσογειακό ψωμί του τόστ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

Για τα κρουτόν:

4 φέτες ψωμί του τοστ μεσογειακό με ελαιόλαδο και ρίγανη
1 γερή πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 γερή πρέζα θυμάρι
Πιπέρι λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ μανταρινιού:
Χυμό από 3 μανταρίνια
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι
Για τη σαλάτα:
1 μικρό ματσάκι σινάπι
1 μικρό ματσάκι βρούβες
1 μαρούλι
Λίγη άγρια ρόκα
2-3 κρεμμύδια φρέσκα
10 ντοματίνια
Λίγα κλαράκια άνηθο
Λίγα κλαράκια μαϊντανό
2-3 κουταλιές Χιώτικη κοπανιστή
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλα μας τα λαχανικά.
  • Σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος χοντροκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις βρούβες, τα σινάπια (και τα λουλούδια τους), προσθέτουμε ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα, χοντροκόβουμε άνηθο και μαϊντανό και προσθέτουμε από πάνω λίγη χιώτικη κοπανιστή.
  • Για τη σάλτσα ανακατεύουμε το χυμό μανταρινιού και λεμονιού με τη μουστάρδα, το αλάτι και ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ωραία βινεγκρέτ.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μαζί με μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της και μόλις κάψει προσθέτουμε το μεσογειακό ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια. Ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε πάπρικα, θυμάρι και λευκό πιπέρι.
  • Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη βινεγκρέτ μανταρινιού και τα κρουτόν που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Related posts

Το καλαμαράκι… αλλιώς!

supervisor

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

editor

Κρέπες (βασική συνταγή)

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live