Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σαλάτα παντζάρι-πορτοκάλι με φέτα και καρύδια

Για το αποψινό ρεβεγιόν!

Υλικά:

Για το ντρέσινγκ:

3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι
1/3 φλ ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα:

4 μέτρια παντζάρια με τη φλούδα τους
1 κ.σ. ελαιόλαδο
170 γρ σπανάκι
1/4 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
2 μέτρια πορτοκάλια, καθαρισμένα
1/2 φλ. φέτα, τριμμένη
1/4 φλ. καρύδια, ψημένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το ντρέσινγκ:

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.

Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Για τη σαλάτα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα παντζάρια και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα αλουμινόχαρτο τοποθετούμε τα παντζάρια στη σειρά και τυλίγουμε καλά.

Τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.

Τρίβουμε να αφαιρεθεί το δέρμα από τα παντζάρια και τα τεμαχίζουμε.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ντρέσινγκ.

Προσθέτουμε στο μπολ τα παντζάρια , το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα πορτοκάλια και πασπαλίζουμε με τη φέτα και τα καρύδια.

Related posts

Ο καφές που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

editor

Σνίτσελ κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και τυριά!

supervisor

Το ΑΘΗΝΕΟ σε ρυθμούς SWINGING 60’s!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live