Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σαλάτα σπανάκι με μπέικον και αβγά

Δροσερή και απολαυστική!

Υλικά:

  • 3 αβγά, βραστά σφιχτά
  • 7 κομμάτια μπέικον, χοντροκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 227 γρ σπανάκι baby

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα αβγά σφιχτά για 20 περίπου λεπτά.

Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Στραγγίζουμε το λίπος του μπέικον σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Σκουπίζουμε το τηγάνι μας με χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στο τηγάνι μας.

Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Χοντροκόβουμε το μπέικον.

Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε σε φέτες.

Για τη σάλτσα:

Ρίχνουμε 3 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, που έχουμε κρατήσει, το ξύδι,  τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, χτυπάμε με σύρμα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον.

Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τα αβγά στην κορυφή και σερβίρουμε.

Related posts

Μανιτάρια κοκκινιστά

editor

Πανεύκολη μελιτζανοσαλάτα

supervisor

Κοτομπουκιές

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live