Backstage24.gr
Γεύσεις

Sandwich με πανσέτα, τυρί & πράσινο μήλο

Cubano sandwitch με πανσέτα σε φωλιά από κουλούρια Θεσσαλονίκης, που θα πάθετε ζαβλαμά!

Για την πανσέτα:

1 κιλό πανσέτα, χωρίς δέρμα & χωρίς κόκκαλο

2 καρότα, χοντροκομμένα

½ μάτσο, θυμάρι

½ κούπα λεμονιού

Αλάτι, χοντρό

 

Για τη γέμιση:

250 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

10 φέτες τυρί emmental

 

6-8 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε πλάγιες φέτες

1 πράσινο μήλο, κομμένο κυδωνάτο

5-6 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

 

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πανσέτα:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε σε βάθος 3-4 χιλιοστών διαγώνια, ώστε να σχηματίσουμε σχήματα διαμαντιών στην επιφάνεια της πανσέτας. Χαράσσουμε με τον ίδιο τρόπο και την άλλη πλευρά της.

Κατόπιν, την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και την τρίβουμε με την κούπα λεμονιού, με τέτοιο τρόπο ώστε η επιφάνεια της ψίχας του να εφάπτεται με την επιφάνεια της πανσέτας.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, απλώνουμε τα καρότα, το θυμάρι και τοποθετούμε από πάνω την πανσέτα. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ώστε να πάρει χρώμα.

Για τα ψωμάκια:

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 230 ml νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και διαλύουμε ανακατεύοντας ελαφρώς με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε με το γάντζο, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με μία διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε το πετιμέζι με λίγο νερό.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας, την χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη, τα πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 17Χ13 εκ.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε τα ζυμάρια σε ένα άλλο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αλείφουμε κάθε ζυμάρι με το πετιμέζι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ύστερα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα ψωμάκια, τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Όταν είναι έτοιμη και η πανσέτα, την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τα μανιτάρια:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related posts

Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν

editor

Θεϊκό και αφράτο κέικ τιραμισού!

supervisor

Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live