Backstage24.gr
Γεύσεις

Σαρλότ σοκολάτας

Το σαρλότ σοκολάτας  είναι  ένα υπέροχο επιδόρπιο μετά το γεύμα σας….

Υλικά:

  • 1 κουβερτούρα 200γρ.
  • 20 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί) και ανακατέψτε.Καλύψτε μια φόρμα για σαρλότ (ή εναλλακτικά στρογγυλή-τετράγωνη φόρμα μικρής-μεσαίας διάστασης) με διαφανή μεμβράνη. Βρέξτε λίγο τα μπισκότα σας με νερό για να μαλακώσουν και τοποθετήστε τα στη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας σας. Κόψτε τα μπισκότα που περισσεύουν από τη φόρμα.Προσθέστε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε καλά.Χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τη σταδιακά και με απαλές κινήσεις στο μίγμα σοκολάτας.Αδειάστε στο κέντρο της φόρμας σας το μισό μίγμα, τοποθετήστε μερικά ακόμα μπισκότα και αδειάστε και το υπόλοιπο μίγμα σας.Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή: glikessyntages.gr

Related posts

Λουκανικόπιτες

paraskevi.eustathiou

Συνταγή για πανεύκολα μπισκότα σοκολάτας που δεν χρειάζονται ψήσιμο

Αναστάσης Δαφνής

Μπάρες με ταχίνι και σοκολάτα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου