Backstage24.gr
Γεύσεις

Σφακιανή πίτα

Μια λεπτή πίτα διάσημη σε όλη την Κρήτη, για τη νοστιμιά και την απλότητά της. Γεμίζεται με ανθότυρο ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί και ψήνεται στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε μέτρια φωτιά.

Υλικά

  • 1 κιλο αλεύρι
  • 100ml λάδι +επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 100ml ρακή
  • 1κουτ. γλυκού αλάτι
  • όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • μέλι

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζετε καλά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Κάνετε μπαλάκια με το ανθότυρο στο μέγεθος ενός αυγού. Κόβετε τη ζύμη σε αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζετε ελαφρώς με την παλάμη σας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνετε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε μερικά «πουγκιά», τα οποία θα βάλετε σε μια πάνινη πετσέτα.

Πατάτε με το χέρι λίγο το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί για να ανοίξει και το αφήνετε για 10 λεπτά. Το πιέζετε ξανά, σιγά-σιγά, έτσι ώστε να ανοίξετε μια λεπτή πίτα. «Ψήνετε» τις πιτούλες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι την καθεμία και τις σερβίρετε ζεστές, περιχυμένες με μέλι και συνοδεία παγωμένης ρακής.

Σερβίρετε και με μέλι

Πηγή:olivemagazine.gr

Related posts

Τα Caprice Παπαδοπούλου έκαναν όλη την Ελλάδα να χορεύει στον ρυθμό των Stavento!

supervisor

Φθινοπωρινή σαλάτα με αχλάδι και ψητό κατσικίσιο τυρί

Αναστάσης Δαφνής

Μπανάνα σπλιτ με μπράουνις

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου