Backstage24.gr
Γεύσεις

Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο ή στο τηγάνι

Σνίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Βάλτε το στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνοδεύστε το με τις μοναδικές πατάτες με κρέμα και τυριά που σας προτείνω. 

Υλικά

Για τα σνίτσελ
2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. παρμεζάνα
2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
3-4 αυγά

Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά
5 πατάτες
250 γραμ. γάλα
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 σκ. σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
1 κλ. θυμάρι
λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμ. παρμεζάνα

Εκτέλεση
Τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο ή στο τηγάνι. Για πολλή νοστιμιά, συνοδεύστε το με τις υπέροχες πατάτες φούρνου που σας προτείνω.

Για τα σνίτσελ πανέ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.

Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

Πηγή:.argiro.gr

Related posts

Τούρτα παγωτό

Γιάννης Μαυρίδης

Σουφλέ κανταΐφι με τυριά

editor

Κουτσομούρες… σαβόρο

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live