Backstage24.gr
Γεύσεις

Σοκολατένια μπισκότα με λευκή σοκολάτα & μέντα!

Υλικά

ΓIA TA MΠΙΣΚΟΤΑ

110 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. κακάο

μία πρέζα αλάτι

225 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου

65 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κρόκοι αβγών

½ λοβός βανίλιας, τους σπόρους, ή 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανιλίνη

4-5 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα

½ κούπα λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική (για το πασπάλισμα)

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

4-5 φύλλα φρέσκιας μέντας

 

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη (λευκή και καστανή), μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τη βανίλια, τη μέντα και τη σοκολάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° (στον αέρα). Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ½ κούπα ζάχαρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μικρά μπαλάκια, τα περνάμε ένα ένα από τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε απόσταση 6-7 εκ. το ένα από το άλλο. Με τον δείκτη ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας κάνουμε στο κέντρο κάθε μπάλας ζύμης μια μικρή λακκουβίτσα πιέζοντας ελαφρώς (δεν πιέζουμε πολύ, γιατί θα απλώσουν υπερβολικά στο ψήσιμο και δεν θα έχουν το επιθυμητό σχήμα). Ψήνουμε για 10΄. Αποσύρουμε και με το δάχτυλό μας ξαναπατάμε τις λακκούβες που έχουν φουσκώσει ελαφρώς με το ψήσιμο και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 3΄-4΄ ακόμη. Αποσύρουμε ξανά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, περίπου 1 ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ: Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τη μέντα και λιώνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις λακκουβίτσες των μπισκότων με το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.

 

TIPS: Όταν κάνουμε τη λακκουβίτσα με το δάχτυλό μας, προσέχουμε να μη φτάσει μέχρι κάτω, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσει κι άλλο το μπισκότο και θα δημιουργηθεί τρύπα.
Για περισσότερη γεύση και άρωμα, προσθέστε στο μείγμα λευκής σοκολάτας ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο, ή όποιο άλλο εσπεριδοειδές προτιμάτε.
Αποθηκεύστε τα σε καλά κλεισμένο σκεύος (τάπερ) σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ημέρες.

πηγή: alatikaipiperi.gr

Related posts

Εκμέκ κανταΐφι

paraskevi.eustathiou

Τι θα φάμε σήμερα;

paraskevi.eustathiou

Λαχανοντολμάδες

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου